Byggeri, teknologi og mennesker
Click here to view this message in a browser window.

Det er vigtigt at arbejde sammen med nogen, der har et professionelt perspektiv på mennesker og adfærd. Det er både værdiskabende for os som arkitekter og for bygherrer og brugere.

Sådan lyder det fra en af vores samarbejdspartnere, der er med i denne måneds tema om bygninger, teknologi og mennesker. For hvordan bygger vi bedst til de mennesker, der bor og arbejder i vores bygninger? Det kan både teknologi og data i samspil med antropologiske studier fortælle en hel masse om. Og den viden og indsigt har stor værdi.

Læs med om hvorfor.

 

Du modtager vores månedlige temanyhedsbrev, fordi du tidligere har tilmeldt dig. I forbindelse med GDPR d. 25. maj har vi valgt ikke at forstyrre dig unødigt ved at sende en "vil du fortsat høre fra os"-meddelelse. Du kan til enhver tid afmelde dig, men vil du sikre dig temahistorier om digitalisering, skal du ikke foretage dig andet, og du vil fortsat høre fra os en gang om måneden.

Social værdiskabelse er i dag en vigtig del af fundamentet hos AART

Antropologiske metoder har for længst gjort deres indtog i flere brancher. Det gælder også inden for byggeri og blandt arkitekter. Her giver brugerstudier lavet af Alexandra Instituttet dokumentation for, hvordan og i hvor høj grad et byggeri skaber værdi – for mennesker og samfundet i et bredere perspektiv.

Skræddersyet indretning øger effektiviteten

En arbejdsplads er ikke længere blot et skrivebord, en stol og en lampe. Virksomheder udvikler sig, og det gør deres brug af fysiske rum også. Nye arbejdsprocesser, nye digitale kompetencer og helt nye samarbejdsformer stiller derfor krav til organisation og ledelse.

Vi hjælper med at forstå indeklimaet i Sunde Boliger

Skaber den nyeste teknologi et bedre indeklima? Eller giver no-tech zone-opdelte rum et bedre indeklima? Sådan lyder nogle af udfordringerne i projektet Sunde Boliger i Holstebro, der er støttet af Realdania, og hvor Alexandra Instituttets antropologer skal stå for de kvalitative målinger. Altså en forståelse af, hvad det levede liv betyder for en byggeproces eller energioptimeringsproces.

Skal vi dykke ned i de byggede miljøers digitale potentiale?

Vi kan udvikle digitale services til det byggede miljø, både under konstruktion og når det er taget i brug. Derfor har vi lavet et forslag til et projekt under Uddannelses- og Forskningsministeriet. Der er allerede kommet et par kommentarer på vores ideer. Se hvad de skriver og giv selv din mening til kende. Så kan vi få alle de spændende nye ideer ud over rampen!

Interactive Spaces CPH flytter ind i BLOXHUB

Efter 2,5 år på Vesterbrogade hos det danske arkitektfirma Gehl flytter Interactive Spaces Lab i København nu til det nye byggeri BLOX og bliver en del af den nye katalysator for det byggede miljø.

Evaluering af Virtual Reality i læringsforløb

Den store fordel ved Virtual Reality (VR) er, at det kan bringe folk til steder og situationer, der normalt ikke er tilgængelige. Samtidig kan de få en kropslig og inddragende oplevelse af, hvad det f.eks. vil sige at stå på toppen af en vindmølle eller Den Kinesiske Mur.

SMV’er skal rustes til digital transformation

Alexandra Instituttet er med i projektet Digital Business Transformation, der skal hjælpe små og mellemstore virksomheder med den digitale omstilling.

Vi opruster med kontor på CBS

Vi har en vigtig tradition for at samarbejde med både universiteter og videninstitutioner og i at bringe forskning og viden i anvendelse i både den offentlige sektor og det private erhvervsliv. Den 29. maj åbner vi kontor på CBS – Copenhagen Business School og deres Institut for Digitalisering, der er et af de største og bedste af sin art i Europa.

Kunstig intelligens skal sortere i mængden af emner blandt 55.000 Facebook-brugere

Det kan være tidskrævende at holde styr på, hvad folk diskuterer i et iværksætternetværk med 55.000 brugere og samtidig udvælge og skabe indhold oven på det, der er mest aktuelt for brugerne. Godt vi har kunstig intelligens.

Maskinlæring skal gøre det nemmere for mindre virksomheder at indberette til SKAT

Startup-firmaet Digital Revisor er i gang med at udvikle et digitalt selvbetjeningssystem, der skal gøre det nemmere for små og mellemstore virksomheder at indberette til SKAT. Alexandra Instituttet hjælper med at udvikle algoritmen og motoren bag systemet.

Skab forretning med Industri 4.0

Dato: 29-05-2018 i Herning

InfinIT – innovationsnetværk for IT og RoboCluster inviterer dig til matchmaking-workshop i Herning, hvor du får mulighed for at prøve kræfter med Industri 4.0 i samarbejde med andre virksomheder og videnspersoner.

Åbningsreception på CBS

Dato: 29-05-2018 i København

Du inviteres til åbningsreception i anledning af, at Alexandra Instituttet og Institut for Digitalisering på CBS indgår samarbejde.

Den offentlige sektor og det private erhvervsliv vil få gavn af de to institutioners styrker inden for akademiske og kommercielle projekter.

Årets AI-kundeservicekonference

Dato: 30-05-2018 i København

Vi byder indenfor til en eftermiddag med ekspertviden om, hvordan du kan forbedre din kundeservice ved hjælp af big data, kunstig intelligens og andre digitale værktøjer.

 

RFID-konferencen 2018

Dato: 07-06-2018 i København

Kom med til årets RFID-konference og hør, hvordan du kan gøre din virksomhed smart med trådløse teknologier.

Follow Us

Join us on Twitter Follow us on Facebook Join us on LinkedIn See us on YouTube

Copyright © 2018 Alexandra Instituttet
Vores adresse er Åbogade 34, 8200 Aarhus N

 
Hvis du ikke ønsker at modtage emails fra Alexandra Instituttet, klik her.