Click here to view this message in a browser window.

God eftermiddag og tak fordi du læser med.

Arbejder du med digitalisering? Og har du en holdning til, hvilke nye teknologier og ydelser til dansk erhvervsliv Danmark skal investere 650 mio. kr. i? Så log ind på bedreinnovation.dk og kommenter på de forslag, som du mener giver mest værdi.

I denne måneds nyhedsbrev har vi samlet 14 forslag til forskning i ny teknologi, vi mener vil skabe flest muligheder og mest vækst for danske virksomheder.

Derfor skal du bruge tid på at kommentere på forslagene

Uddannelses- og Forskningsministeriet skal investere 650 mio. kr. over de næste to år til GTS-forskning, der skal styrke danske virksomheder som din til fremtidens udfordringer. Vi har de seneste måneder arbejdet på at definere nogle af de teknologiske områder, vi mener, danske virksomheder vil have størst gavn af.

Sådan får du del i 650 mio. kr. til fremtidens teknologier på 15 minutter

Vi inviterer dig til at deltage i debatten, for dit input kan sikre, at vi adresserer lige præcis de udfordringer, som dansk erhvervsliv og industri står over for. Kommenter, spørg eller foreslå forbedringer – vi tager alle indlæg meget alvorligt og vil forsøge at indarbejde dem i vores forslag. Høringen lukker den 31. maj.

Følg denne opskrift:

  1. Gå til hjemmesiden bedreinnovation.dk. Her ligger samtlige forslag fra de syv GTS'er, herunder 14 fra Alexandra Instituttet.
  2. Tjek Alexandra Instituttets 14 forslag ud. Det er de teknologier og løsninger, vi mener, vil skabe mest vækst for danske virksomheder.
  3. Opret dig som bruger, fx med din LinkedIn-profil.
  4. Giv os en kommentar med på vejen.
  5. Den 31. maj vil Uddannelses- og Forskningsministeriet vurdere kommentarerne og fordele millionerne.

Gå ind på dem allerede i dag og sæt dit præg. Vi glæder os til en god debat. Du kan følge linket direkte til hvert af de 14 forslag, vi har stillet inden for it-området.

Accelerer innovation med open source-software

Netflix gør det og alle de andre gør – eller burde gøre det, altså anvende og udvikle open source-software. Det kan nemlig effektivisere, øge kvalitet og billiggøre udvikling af nye, innovative produkter, både softwareprodukter og fysiske produkter.

Velfærd 4.0

Vi vil kombinere ideer og teknikker fra Industri 4.0 med det bedste fra sundheds- og velfærdsområdet og derved skabe unikke muligheder hos både private og offentlige aktører for at optimere drift og samtidig forbedre kvalitet af velfærdsydelser.

Digitale services til bedre brug og forståelse af det byggede miljø

Digitaliseringen i byggeriet har hidtil primært fokuseret på konstruktion. Men der er et stort potentiale i digitale services til det byggede miljø i brug, dvs. services som støtter aktiviteter og skaber viden om brugen af de fysiske omgivelser.

Digitale tvillinger til industrielle produkter – arkitektur, model, data og interaktion

Dette forslag kombinerer kompetencer i IoT, dataplatforme og augmented reality til ydelser, der tilbyder industrien en samlende digital tvilling-arkitektur til smarte produkter. Gartner peger i år på Digital Twins, som en af ti vigtige trends.

Fremtidens cybersikkerhedsteknologier i anvendelse

 It-sikkerhed er fremtidens konkurrenceparameter. Forslaget styrker Danmark som foregangsland for cybersikkerhed, ex. med blockchain og kryptologi, og sikrer, at danske virksomheder kan gøre brug af persondata på en etisk og privatlivsbevarende måde.

Styrkelse af dansk IoT-sikkerhed

Danske virksomheder er internationalt kendt for deres kvalitetsprodukter. Dette brand skal bevares – også når produkterne gøres smarte og kobles på internettet. Det er derfor helt vitalt for danske virksomheder at have styr på IoT-sikkerheden.

Digitalisering i finanssektoren

Dette forslag vil opbygge ny viden om, hvordan digitaliseringen transformerer finanssektoren, og hvad den fører med sig. Vi vil udvikle rådgivningsydelser, der ”forbereder til disruption” så virksomheder kan håndtere den digitale transformation.

Kompetenceløft på fremtidens digitaliserede arbejdsplads

Forslaget vil med teknologisk service styrke praksisnært kompetenceløft på alle niveauer af den digitaliserede arbejdsplads. Ressourceeffektiv og motiverende kompetenceudvikling er vigtig for at udnytte konkurrencefordele i digital transformation.

Kunstig intelligens til de kreative erhverv

Alexandra Instituttet vil udvikle værktøjer til automatisk at generere digitalt indhold baseret på kunstig intelligens. Det skal hjælpe den kreative branche i Danmark med at øge konkurrenceevnen og føre til bedre udnyttelse af arbejdskraften.

Interaktiv visualisering af komplekse geometrier og datasæt

Vi vil udvikle softwarekomponenter til interaktive visualiseringer af komplekse geometrier og datasæt og derved øge konkurrenceevne og time-to-market inden for ex. byggeri, digital produktion, energi og miljø, rummet og rådgivende ingeniører.

Styrkelse af Danmarks position inden for computer vision og deep learning

Med en ambitiøs og målrettet indsats inden for computer vision-teknologi vil Alexandra Instituttet styrke dansk erhvervsliv i den globale konkurrence inden for anvendt kunstig intelligens og deep learning.

Sikker og intelligent software til autonome droner (SISAD)

Ny teknologisk knowhow skal slippe dronernes store potentiale fri. Projektet vil med software udvikle droner til intelligente, sikre og autonome IoT-enheder, der kan navigere til svært fremkommelige steder og indsamle data effektivt og distribueret.

Dansk for alle

Der er nye muligheder for automatisk håndtering af tekst til næste generation af services, kundesupport og kundefeedback. Der er dog mangel på viden og adgang til ressourcer, både i form af annoterede datasæt og metoder og værktøjsbyggeklodser.

Datadreven beslutningsstøtte – transparent og forklarlig dataanalyse til alle

Der er et stort behov for at skabe tillid og tilgængelighed til datadrevne beslutningsstøtteværktøjer. De bør være transparente og lettere at forklare og forstå, hvorved avanceret brug af big data, machine learning og visual analytics kan udbredes.

InnoDrone: Industrial use of drones at international level

Dato: 02-05-2018 i Aalborg

Join us for a day with focus on drones where InnoDrone will gather drone developers and companies, researchers and industry actors from all over Denmark.

Changing communities and collectivities shaped by technology

Dato: 02-05-2018 i Aarhus

In many domains of technology development, the participation of 'users', 'citizens' and 'patients' has become comme il faut and several liaison disciplines and ethics institutions have been developed to connect users with engineers, designers or healthcare staff.

Next Generation Internet - a 1 Day 4 Track Conference

Dato: 03-05-2018 i Aarhus

Få de seneste opdateringer inden for Machine Learning, Digitalisation Trends, IoT Security og LoRaWAN ved Next Generation Internet-konferencen den 3. maj på Dokk1 i Aarhus.

Kick-off: Brobygning mellem Danmark og Silicon Valley på cybersecurity-området

Dato: 04-05-2018 i København

Formålet med dette kick-off event er at tilbyde ambitiøse, danske virksomheder og forskere inden for cybersecurity-området en mulighed for at udveksle viden, forretnings- og innovationsmuligheder med foretrukne og omhyggeligt udvalgte cybersecurity-aktører i Silicon Valley og det øvrige USA.

Matchmaking-workshop: Fra buzz til business

Dato: 29-05-2018 i Herning

InfinIT – innovationsnetværk for IT og RoboCluster inviterer dig til matchmaking-workshop i Herning, hvor du får mulighed for at prøve kræfter med Industri 4.0 i samarbejde med andre virksomheder og videnspersoner.

Follow Us

Join us on Twitter Follow us on Facebook Join us on LinkedIn See us on YouTube

Copyright © 2018 Alexandra Instituttet
Vores adresse er Åbogade 34, 8200 Aarhus N

 
Hvis du ikke ønsker at modtage emails fra Alexandra Instituttet, klik her.