Brug blockchain hvor det giver mening
Click here to view this message in a browser window.

God eftermiddag, og tak fordi du læser med om blockchain!

Blockchain tager i øjeblikket verden med storm. Teknologien skaber helt nye former for samarbejde og gør det muligt at udveksle data, identiteter eller aktiver – uden brug af en ellers fordyrende tredjepart.

Men! Blockchain skal bruges dér, hvor det er den bedste løsning, og ikke bruges bare fordi det er blockchain. De beløb, man somme tider hører, at blockchain kan give i besparelser, kommer ofte pga. digitalisering, som kunne være lavet uden blockchain.

I denne måneds temanyhedsbrev går vi bag om den hypede teknologi.

For blockchain gælder det samme som for datadreven innovation: Man skal bedømme potentialet i teknologien og i organisationen. Netop den tværfaglige rådgivning og udvikling er de spidskompetencer, vi kan tilbyde.

Læs med og find inspiration eller svar på dine spørgsmål om blockchain. Mangler du stadig svar eller hjælp til at komme videre – med eller uden blockchain – så skal du endelig tage kontakt til os på 25 14 63 81. Så finder vi den specialist, der får dig bedst i mål.

God læselyst!

Blockchain er det noget for os?

Blockchain er en teknologi, der bliver skrevet meget om. Mange organisationer overvejer, om det er en teknologi, de kan have glæde af eller bør kaste ressourcer efter. Tag en snak med os om mulighederne. Vi kender teknologien og dens potentiale – men også begrænsning.

 

Fem konkrete eksempler på, hvordan blockchain kan bruges
I samarbejde med Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering har vi udarbejdet en rapport med konkrete cases på, hvad teknologien kan bruges til. Formålet er at skabe et helhedsorienteret billede af de erfaringer, der er med blockchain-løsninger.

Blockchain: Forstå både teknologi og forretning

Mange virksomheder får i øjeblikket øjenene op for fordelene ved blockchain, men teknologien er ikke altid det oplagte valg.

Fynsk virksomhed vil bruge blockchain til at bevise, hvor grønt vi kører i elbilen

Den fynske virksomhed EURISCO står med os bag et demoprojekt, der skal vise, at man kan bruge blockchain eller såkaldte ‘smart contracts’ til at registrering af elforbrug og produktion.

Event: Få hands on-viden om blockchain i praksis

I starten af maj løber Internet Week af stablen, og her er der mulighed for at få konkrete greb til, hvordan blockchain fungerer i praksis. Vores security-ekspert, Jonas Lindstrøm, holder oplæg sammen med Martin von Haller Grønbæk.

Kendis-porno og propaganda: Kunstig intelligens udvisker grænsen mellem sandt og falsk

Snydevideoer lavet med neurale netværk forfalsker den digitale virkelighed. Men de kan ikke forbydes. Og jo mere materiale vi giver de dybe neurale netværk, des bedre er chancerne for et overbevisende resultat og for menigmand. Læs, hvad vores vicedirektør Anders Kofod-Petersen siger om det til DR.

Interactive Spaces skal sætte Struer Tracks festivalen på landkortet

Hvad skal lydkunstfestivalen Struer Tracks være kendt for i fremtiden? Det spørgsmål hjalp Interactive Spaces med at besvare, da de i sommer besøgte Lydens By og bidrog til Struer Tracks Visionsseminar.

Alexandra Instituttet er med i nyt netværk, der skal styrke forståelsen af ny teknologi

Vi står ved udviklingen af den 4. industrielle revolution, hvor digitale, fysiske og biologiske teknologier smelter sammen gennem datasystemer, kunstig intelligens og Internet of Things. Det kræver nye former for samarbejde mellem humanister og ingeniører, dataloger og læger og naturvidenskabsfolk.

THE DOOR skaber interaktion mellem to byer

The Door var en stor succes i vinterferien. Det er en installation bestående af to fritstående interaktive døre, som fungerer som portaler ind til en parallel verden. De to døre er placeret i hver sin by og bidrager til at bygge bro og skabe en kobling mellem byerne.

Big data masterclass

Dato: 06-03-2018 i København

Hvad skal der til, for at du får fuld værdi af dine data? Hvordan sikrer du integration og anvendelse i hele organisationen?
Deltag i Big Data Business Academy's masterclass og bliv introduceret til det nye værktøj #DataFor Business.

Åben workshop om intelligente hjælpemidler

Dato: 14-03-2018 i Taastrup

Målet med dagen er at skabe et udviklingsrum sammen med de deltagende virksomheder og kommuner – og sammen afdække beyond-state-of-the-art løsninger på markedet og påvise nye innovations- og produktudviklingsmuligheder.

Åbning af Nordic IoT Centre

Dato: 16-03-2018 i København

Det nye Nordic IoT Centre giver virksomheder adgang til sammenhængende viden, kompetencer og testfaciliteter inden for Internet of Things (IoT). Centeret sikrer, at der kan udvikles succesfulde IoT-løsninger, der kan klare sig på verdensplan.

Nye muligheder for it-virksomheder i FN's bæredygtighedsmål

Dato: 22-03-2018 i Aarhus

Stadig flere virksomheder vælger at arbejde aktivt med at løse FNs bæredygtighedsmål – UN Sustainable Development Goals (SDGs).

It i apparater og maskiner

Dato: 05-04-2018 i Aalborg

Denne workshop er for virksomheder, som overvejer en højere grad af digitalisering eller opgradering af deres it-produkter.

 

Fundamentals of Deep Learning for Computer Vision – Copenhagen

Dato: 05-04-2018 i København

The Alexandra Institute partners with NVIDIA Deep Learning Institute (DLI) to offer hands-on training to developers, data scientists and researchers looking to solve real-world problems with deep learning across diverse industries.

Addressing Societal Challenges with Big Data

Dato: 16-04-2018 i København

At this year’s DABAI conference, you will meet the people of DABAI – the largest big data center in Denmark – and you will gain insight into how big data analytics can create value for industry and society.

AR/VR i handel og industri samt i turisme- og oplevelsesbranchen

Dato: 17-04-2018 i København

Du kan tjene penge på at arbejde med AR-/VR-teknologier i din forretning.

På denne inspirationsworkshop bliver du klogere på mulighederne og får inspiration med hjem!

Changing communities and collectivities shaped by technology

Dato: 02-05-2018 i Aarhus

In many domains of technology development, the participation of 'users', 'citizens' and 'patients' has become comme il faut and several liaison disciplines and ethics institutions have been developed to connect users with engineers, designers or healthcare staff.

Follow Us

Join us on Twitter Follow us on Facebook Join us on LinkedIn See us on YouTube

Copyright © 2018 Alexandra Instituttet
Vores adresse er Åbogade 34, 8200 Aarhus N

 
Hvis du ikke ønsker at modtage emails fra Alexandra Instituttet, klik her.