Søg
Close this search box.

Bliv klædt på til at skabe forretning med IoT-sikkerhed

I projektet CyPro samarbejder vi med Industriens Fond om at øge IoT-sikkerheden i danske virksomheder. Det sker gennem målrettede forløb, hvor vi opkvalificerer og modner virksomhederne forretningsmæssigt, organisatorisk og teknisk, så de kan udnytte mulighederne med sikre IoT-løsninger.

Skal jeres virksomhed være med?

I bidrager med jeres udfordring og tid – vi bidrager med eksperter, der stiller deres viden gratis til rådighed for jer. 

For at lykkes med IoT-sikkerhed har I brug for både faglig ekspertise og forankring i hele organisationen. Derfor skal I tilmelde to personer, hhv. en tekniker og en fra ledelsen.

Strategisk mulighed for jeres virksomhed

I disse år udvikles der nye digitale løsninger inden for bl.a. produktion, energistyring og vandforsyning, som ofte indgår i kritisk infrastruktur. Et cyberangreb kan derfor have fatale følger for forretningen.

Men ud over faren ved sløset sikkerhed ligger der også store muligheder gemt i at arbejde strategisk og innovativt med IoT-sikkerhed.

Danske virksomheders effektive, avancerede og digitaliserede produktion skal i endnu højere grad være med til at styrke konkurrenceevnen. Det er derfor essentielt, at IoT-sikkerheden er helt i top.

Tilhører I top100?

I projektet CyPro tilbyder vi 100 industrivirksomheder at deltage i kursusforløb, hvor I bliver opkvalificeret til at arbejde strategisk med IoT-sikkerhed.

Vi inviterer både virksomheder, der enten aftager opkoblede fysiske industriprodukter eller fremstiller dem.

Det fokuserer vi på

I CyPro fokuserer vi på IoT-sikkerhed ud fra tre parametre:

TEKNISK: Hvordan sikrer I, at de opkoblede løsninger, som I udvikler og/eller køber, er cybersikre?

FORRETNINGSMÆSSIGT: Hvordan sælger og værdisætter I IoT-sikkerhed – både internt og i forhold til jeres kunder eller leverandører?

ORGANISATORISK: Hvem har ansvaret, og hvordan håndterer I IoT-sikkerhed i virksomheden?

Når man introducerer smarte sensorer, så introducerer man også nogle risici. Vi skal derfor give virksomhederne indsigt i, hvad det er for nogle trusler, de står overfor. Nogle har sikkert en antagelse om, at det har deres leverandører styr på. Men vi skal have ændret tankegangen, så IoT-sikkerhed bliver et eksplicit krav, som virksomhederne stiller. De skal vide, hvordan de håndterer risikoen for at blive hacket. Det er også vigtigt at gøre det her interessant for et bredere felt. Vi skal flytte sikkerhed ud af maskinrummet og få flere – uanset køn og faglighed – til at interessere sig for IoT-sikkerhed.

Det får I ud af at deltage i CyPro

VIDEN OM JERES
SIKKERHEDSNIVEAU

I får hjælp til at afdække sikkerhedsniveauet i jeres produktionsapparat og viden om, hvordan I holder hackerne ude.

VIDEN OM STANDARDER
OG CERTIFICERINGER

I får viden om sikkerhedsstandarder og
-certificeringer, der gør det nemmere for jer at opnå det rette IoT-sikkerhedsniveau.

VIDEN OM NYE FORRETNINGSMULIGHEDER

I får viden om, hvordan IoT-sikkerhed kan påvirke forretningen – både udfordringer og gevinster – og hvordan I kan udnytte IoT-sikkerhed som konkurrenceparameter.

Kom i gang
med IoT-sikkerhed

Her kan du læse, hvad virksomheden Enkotec har opnået ved at deltage i et af vores udviklingsforløb.

Kig i oversigten, og find et webinar eller forløb, der passer jer.

Har I spørgsmål?

Hvis I har spørgsmål, er I velkomne til at kontakte:

Alexandra Instituttet
Gert Læssøe Mikkelsen
Head of Security Lab, PhD

gert.l.mikkelsen@alexandra.dk
+45 24 26 99 11

Om CyPro

Cybersikker Produktion i Danmark (CyPRo) er støttet af Industriens Fond med 13 mio. kr. i perioden 2022–2026.

CyPro bygger på erfaringerne fra CIDI-projektet og har til formål at skabe fælles fodslag om IoT-sikkerhed og sikre et kollektivt løft af markedet for IoT-produkter, så danske virksomheder står stærkt i den internationale konkurrence.

Gennem målrettede ekspertforløb vil 100 virksomheder blive opkvalificeret og modnet forretningsmæssigt, organisatorisk og teknisk. De indsamlede erfaringer, metoder og værktøjer vil herefter blive udbredt til andre produktionsvirksomheder. 

CyPro er et samarbejde mellem Alexandra Instituttet, FORCE Technology, DAMRC (Danish Advanced Manufacturing Research Center, Ugla Insights og Aarhus Universitet Herning, Institut for Forretningsudvikling.