De nye muligheder med deep learning er virkelig mange og ofte overraskende

– og du kan bruge os til at udnytte dem.

Vi brugte billedanalyse og deep learning, da vi optimerede billed-feedet for Tattodoo's over 20 millioner følgere. Tatoveringsportalen kan nu levere meget målrettet inspiration til deres medlemmer.

Vi hjælper også styrelser med at bruge satellitbilleder og deep learning til at kontrollere, om der er bygget ulovlige bygninger, eller om landmanden har udvidet sin mark.

Det sværeste inden for domænet er videoanalyse, fordi der er en ekstra tidslig dimension. Vi har hjulpet startup-virksomheden Sign2me med at udvikle en løsning, der oversætter tegnsprog fra video, så døve kan kommunikere med hørende, der ikke kan tegnsprog.

Det er blot nogle eksempler på, hvilke nye muligheder som teknikken skaber inden for industrien.

Hvis du har brug for en hyldevare, guider vi gerne hen til den helt rigtige. Hvis hyldevaren ikke findes, bygger vi den bedste løsning til dig – om nødvendigt helt fra bunden. Læs med denne måned, hvor vi dykker ned i eksempler på, hvad vi har udviklet for andre virksomheder. Vi håber, du bliver inspireret. Og hvis du gør, kan du kontakte Henrik Pedersen for at komme videre. Du møder ham i videoen nedenfor.

Se hvad andre bruger deep learning til

Tatoveringer, vejrstationer og marker – hvad har det med deep learning at gøre? De er alle eksempler på områder, hvor deep learning kan bruges til at løse en problemstilling. Det er sådan noget, vores Visual Computing Lab er eksperter i. Leder af lab'et, Henrik Pedersen, tager dig gennem et par eksempler her.

Nyt projekt skal gøre deep learning lettere tilgængelig for langt flere virksomheder

De seneste års udvikling inden for kunstig intelligens (AI) har sat gang i en industriel udvikling, der kan vende op og ned på vindere og tabere i den globale konkurrence. Det gælder især inden for deep learning, der er en teknik, som blandt andet bruges til billedanalyse og talegenkendelse inden for en lang række områder.

Sådan kan deep learning bruges til at identificere marker, bygninger og andet i satellitbilleder og flyfotos

Maskinlæringsteknikken deep learning er et alsidigt og værdifuldt værktøj, som de seneste par år har revolutioneret billedanalyse og talegenkendelse.

Ny app skal skabe nem kommunikation mellem døve og hørende

Arbejdsløsheden blandt døve er skyhøj. Kun 38% af de døve i den erhvervsaktive alder er i job. Det siger en rapport fra Ankestyrelsen og Det Centrale Handicapråd, der udkom i februar 2016. De døves største udfordring er kommunikation, og med kun 20 tolketimer stillet til rådighed om ugen er det svært at deltage i det uformelle fællesskab på arbejdspladsen.

Skal du være med til at sætte standarderne for fremtidens byer? Så kom med til Prix BLOXHUB Interactive til særpris – få 20% rabat lige nu som modtager af Alexandras nyhedsbrev!

Prix BLOXHUB Interactive sætter fokus på fremtidens byer i BLOX d. 21.-22. maj og har inviteret nogle af verdens førende eksperter fra ind- og udland til at komme og dele værdifulde erfaringer og empiri, som I kan tage med fra BLOXHUB Interactive symposium.

Deltag i advisory network og indhent hackernes forspring

Vi inviterer dig til at være en del af Alexandra Instituttets nye advisory network om Fremtidens Cybersikkerhed. Læs hvad du får ud af det, kontakt os eller tilmeld dig det første arrangement, som vi afholder i København og Aarhus.

Alexandra Instituttet tilfører bestyrelsen to stærke kræfter

Alexandra Instituttets bestyrelse har fået to nye medlemmer. Vi siger velkommen til Anne-Sofie Nielsen, Innovationsdirektør ved nemlig.com, og Marianne K. Knudsen, Group Vice President ved Grundfos Global Water Utility Segment, der er indtrådt i bestyrelsen 29. april 2019.

Big data-satsning har bragt Danmark i førerfeltet inden for kunstig intelligens på skoleområdet

Vi hører rigtig meget om, at Danmark taber kampen inden for ledende forskningsfelter. Men det gælder ikke inden for f.eks. skole- og uddannelsesområdet, hvor Danmark i øjeblikket ligger i toppen forskningsmæssigt og ligeledes kommercielt.

Kunstig intelligens skal forbedre kundernes oplevelser i de fysiske butikker

Kunstig intelligens er godt på vej ud til de fysiske butikker. To danske tech-startups står bag løsninger, der anvender dataanalyse og maskinlæring til at forbedre kundeoplevelsen.

Der skal nu sættes internationale standarder for kunstig intelligens, og Alexandra Instituttet har formandskabet for Danmarks indspark

I den internationale organisation for standardisering (ISO) skal det nu fastsættes, hvilke standarder der skal være for kunstig intelligens på verdensplan.

Kom til TEKNOLOGIMORGENER i Aarhus og København

Sæt 1,5 time af til TEKNOLOGIMORGEN, hvor vi inviterer dig til videndeling, diskussion og samarbejde om de nyeste teknologier.

 

Anvend data til at sikre din investering

Dato: 7. maj 2019 i Aalborg

På dette arrangement kan du blandt andet høre mere om, hvordan data kan være med til at sikre dyre investeringer, både når der er tale om teknologiske, materielle og menneskelige ressourcer.

Next Generation Internet of Things: A Game Changer for Businesses and Communities

Dato: 8. maj i Aarhus

Kom til konference i Aarhus, og bliv opdateret på IoT-fronten. Du kan møde danske og internationale eksperter (vi har to med fra Alexandra Instituttet) og spændende virksomheder, der fortæller, hvordan du kan udnytte alle mulighederne med IoT.

Kunstig intelligens i den offentlige sektor

Dato: 22. maj i København

På dette kursusforløb vil vi se på, hvordan vores rammer forandres, når kunstig intelligens anvendes til at løse opgaver i den offentlige sektor. Og hvordan kan kunstig intelligens bringes i spil til at løse flere opgaver bedre for de samme ressourcer i den offentlige sektor?

Sådan får du politisk opbakning til dit miljøprojekt

Dato: 18. juni i København

Masterclass for miljø- og klimamedarbejdere i kommuner. Masterclassen udbydes af Greenovation i samarbejde med Alexandra Instituttet og afholdes i København.

Sådan får du politisk opbakning til dit miljøprojekt

Dato: 20. juni i Aarhus

Masterclass for miljø- og klimamedarbejdere i kommuner. Masterclassen udbydes af Greenovation i samarbejde med Alexandra Instituttet og afholdes i Aarhus.

Follow Us